טל': 0722-575-374

תחומי התמחות

נא מלאו פרטיכם
וניצור קשר בהקדם:

צו קיום ירושה

מעמד הצוואה שהיא התוקף המשפטי המורה על חלוקת הירושה של הנפטר הוא אינו מעמד קל. עם זאת יש לדעת מספר עובדות משפטיות, על מנת להיערך בצורה נכונה לכך ולקיים את רצונו של הנפטר. כדי לעשות זאת יש להוציא צו קיום צוואה שמאפשר את הצוואה ומעניק לה תוקף משפטי של פסק דין.

מי שמעניק את צו קיום הצוואה הוא רשם לענייני ירושה ואת הבקשה מגישים מי שמוזכר בצוואה כיורש וכל אדם המעוניין כי הצוואה תתקיים. כאשר הצוואה מתייחסת רק לחלק מעיזבונו של הנפטר, הצו יהיה קיים רק לגבי מה שנכלל בצוואה ומה שלא נכלל יחולק על פי פסק דין באמצעות צו קיום ירושה.

מהו צו קיום ירושה?
צו קיום ירושה אינו עוסק בפרטי הירושה עצמם אלא מצהיר מי הם יורשי הנפטר ומה כל אחד מהם צריך לקבל מהירושה. על מנת לקבל צו זה יש לגשת ללשכת הרשם לענייני ירושה על פי מיקום מגורי המנוח או לבתי הדין הרבניים. מי שמעוניין בקבלת צו קיום ירושה צריך למלא טופס בקשה לכך ולאמת את התצהיר על ידי חתימה של גורם משפטי כמו עורך דין, דיין, שופט או אפילו ראש רשות מקומית.

לבקשת צו קיום ירושה מגישים שוברי תשלום שכוללים אגרה לפתיחת בקשה וכן אגרת פרסום בעיתון, למען מי שרוצה להביע התנגדות לכך. כמו כן, יש לצרף את תעודת הפטירה של המנוח, אישור על הודעה לכל היורשים בדואר רשום ותצהירי הסתלקות למי מהיורשים שלא מעוניין בירושה. לשכת הרשם לענייני ירושה מקבלת את הקשת צו קיום ירושה ומעבירה עותק מהבקשה אל האפוטרופוס הכללי, אשר ישיב תוך 45 ימים. לאחר מכן, באם אין התנגדויות, יינתן צו הירושה.

דילוג לתוכן